Tuesday, November 22, 2011

Monday, November 21, 2011

GoPano micro - A 360 lens for making panoramic video with the iPhone4


The GoPano micro is a lens for the iPhone 4 and 4S that enables you to create 360° panoramic videos. Just snap the lens to your iPhone4 and tap record to make cool interactive 360° videos instantly.











GoPano micro - A 360 lens for making panoramic video with the iPhone4 from GoPano on Vimeo.



Example Video (Click and drag on the video)



Really cool gadget.. triple the awesomnessss..

More info visit GoPano

Sunday, November 20, 2011

Saturday, November 19, 2011

Friday, November 18, 2011

Wednesday, November 16, 2011

The iPhone SLR Mount.. Cooollll!!!

The iPhone SLR Mount. Yes, it's really real.
Turn your iPhone 4 into a DSLR using real SLR lenses.






*Ni example pict yang gunekan 50mm lens kt mount tu.. terbaik giler bokeh diee.. mmg style giler #wishlist

Ni antara kelebihan SLR Mounth ni:
  • Turn your iPhone 4 into a DSLR!
  • Uses Canon or Nikon SLR lenses
  • iPhoneography with depth of field and manual focus, #nofilter!
  • Case is made of sturdy aluminum
  • Comes with special UV filter
  • Case has two strap loops and a tripod attachment
  • Does not include SLR lenses (doy)
  • See FAQ tab for more info!

For more detail & pricing korng ble check it out kt
Photo Jojo

The LomoKino - Lomography in Motion






Bringing analogue back to the movies with a bang in the 21st century, the LomoKino is a Lomography movie camera that shoots short, creative movies on 35mm film #Nuffsaid :)

Camera yang sangt mengiurkann.. hahah.. akan ku beli nnti #wishlist

You guys can get this Lomokino at Photo Crafts starting this Saturday (19 November 2011) at Photo Crafts Sunway Pyramid. They also held a LomoKino Movie Party for the debut of the camera!

More info bout this Lomokino, visit Lomography website

Monday, November 14, 2011

iPhoneography Post #4

On my way to work.. Snap mase tengah bawak motor (ˆ⌣ˆ)

Sunday, November 13, 2011

Saturday, November 12, 2011

iPhoneography Post #2

Start ur day with Nescafe :)

iPhoneography Post #1

Aku nk buat satu tag khas to iPhoneography, semue gmbr yg aku post disnap & edit gune iPhone. Ni post pertama aku..

Disnap n edit dlm Komuter on the way blk Seremban :)

Friday, November 11, 2011

11.11.11 Rise And Shine, Nyjah Huston






Nyjah Huston started skating when he was around 5 years old and rides goofy. He was the youngest-ever X Games competitor and has been competing against professionals since August 2009. He is featured in the Element Skateboards videos "This Is My Element", "Elementality" and the Silver Trucks video "Silver in Barcelona".

He also appears in the video games Tony Hawk's Proving Ground , Tony Hawk's Project 8 and Tony Hawk's Ride.[5] In December 2008, Huston left Element Skateboards, and in July 2009, started his own skateboard company, I&I Skateboards. January 2011, Huston went back to Element.[8] Huston won the inaugural Kentucky Unbridled Spirit Award for Action Sports. On July 30, 2011, Huston won gold for Skateboard Street at X Games 17.

Source Wikipedia


Atas ni sedikit info pasal Nyjah Huston. So today (11.11.11) adalah release video full part die seteleh join team Element . Video atas tu adalah trailer video part Rise And Shine yang boleh didapati di iTunes

Wednesday, November 9, 2011

Blogger Apps For iPhone

Baru-baru ni Apps store baru release Blogger Apps pada 8 Sept 2011 lepas. Ni kire mcm mobile la. So korang bole post bnde-bnde baru sepantas mungkin n kat mane pon. Tp ade limitation, tak semue yg bole buat kt PC bole buat kt apps nih. Bawah ni antara screenshot apps Blogger. Pape pon enjoyy..




This Month iPhone Theme (November 11)

November Theme



Start bulan ni, aku akan post different Layout n Theme.. So setiap bulan layout iPhone aku akan bertuka.. Enjoyy :)

Sunday, November 6, 2011

DIY Dolly








Ini adalah salah satu invention aku yang baru, DIY dolly. Dolly ni digunakan tok shoot video. Hasil dia memang akan membuat kan anda terliur. haha. DIY Dolly aku ni diperbuat dr skateboard yg da x pakai. aku modified skit n dapt la Dolly ni.Kalau Dolly yang ade dipasaran mmg agak mahal dan mencecah ribuan ringgit. Dolly bergerak ni mmg popular skarng coz menghasil shoot ala2 cinematic. tp aku memang suke hasil die. bwah ni antara hasil shoot dr DIY Dolly aku ni. so layannn.


Friday, November 4, 2011

iPhoneography

Setelah sekian lame x update blog.. tetibe lak rase nk update blog yang lame tebengkalai nih.. Untuk update kali ini, aku nk story tentang Apps² iPhone yang aku gune tok edit gambar² dalam iPhone.. Banyak apps² yang menarik tok iPhoneography ni.. tp aku suke edit gmbr tu bia nampak unik & mcm Lomography skit.. So gambar² yang aku edit tu akan nampak lain dari yang lain n orang x expect gambar tu edit pakai iPhone.. Itu lah kelebihan apps² kt iPhonen ni..

Antara Apps² aku biasa gune ialah:
- Tilt Shift Gen
- Camera +
- Autostitch
- Fusiocam
- Andigraf

n ade lain² lagi..

Tapi aku suke bnde ni nmpak menarik, so aku telah combine kan effect yg ade kt apps² yang aku ade tok dapat kan hasil yang marvelous.. hehe..

Contoh:


Autostitch

+


Camera +

=




Final Image



Autostitch

+


Tiltshift Gen

=


Final Image



Ni juga antara hasil² dari gabungan apps² dr iPhone.. Yes semue 100% dari iPhone..












So ni lah sedikit kelainan n kelebihan yang iPhone bole buat berbanding ngan Smart² phone lain. So kepada sesape yg ade iPhone tu selamat mencube.. Adios.. Salam

Monday, March 7, 2011

Sprocket Rocket

Sprocket Rocket adalah salah satu kamera Lomography yang terbaek skrng. Knape terbaek? kerana menggunakan Wide angle n expose kt Sporocket hole. Sprocket hole?? apebnde tuh?? Sprocket hole adalah lubang yang ade kt negative film.
Kamera sprocket rocket nih mmg direka khas supaya lubang sprocket diexpose. Expose sprocket hole ni adalah salah satu kelebihan untuk kamera lomography ni yang menjadikan ianya lain dr yg lain. Antara camera lomography yg expose sprocket hole ialah 360 spinner, Black bird, dan lain-lain( x ingat, haha).
Antara lain kelebihan kamera Sprocket Rocket ialah Long exposure, gune 35mm film(film standard tok kebanyakan kamera film), Super wide angle, hot-shoe for flash.
So korang enjoy la gmbr2 yang telah aku capture sendiri nih.. Check it out.

More info:


KLCC

Sunway Pyramid

Central Market

Double Exposure

1st shot from the Sprocket Rocket

Skyline

Train Station 1

Jamik Mosque